Winnaars

Afgelopen edities hebben de volgende bedrijven de Breda Startup Award gewonnen:

Winnaar 2019

BioscienZ

BioscienZ is een biotech bedrijf dat producten ontwikkeld en contractresearch biedt. Een van de producten is bijvoorbeeld een vleesvervanger dat geproduceerd wordt met eigen gepatenteerde technologie. Hiervoor gaat hij een proeffabriek bouwen, the Protein Brewery. Met de producten van de Protein Brewery is het mogelijk om vanaf 1 hectare een factor 4 x zoveel eiwitten te produceren en een factor 30 keer zoveel vleesvervanger ten opzichte van vleesopbrengst van kip, varken of rund.

Winnaar 2018

Roomraccoon

Roomraccoon levert een uitgebreid PMS (Property Management Systeem) aan de hotellerie. Hotel management software die boekingen overzichtelijk organiseert. Roomraccoon is internationaal aan het groeien met hun alles-in-één hoteloplossing voor onafhankelijke hotels en B&Bs. RoomRaccoon organiseert de reserveringen van al uw boekingskanalen en houdt de voorkeuren van uw gasten bij.

Winnaar 2017

De Röntgendokters

De Röntgendokters is een landelijke keten voor diagnostiek. Het gaat om onderzoeken die de huisarts het meeste aanvraagt zoals röntgenfoto’s, echografie, botdichtheidsonderzoeken, ECG’s en laboratoriumtesten. Het concept van De Röntgendokters draagt bij aan de door de overheid gestimuleerde en gewenste versterking van de ‘eerstelijnszorg’, waarbij huisartsen ruimere verwijsmogelijkheden hebben zonder patiënten naar het ziekenhuis te hoeven sturen. Door ook gebruik te maken van innovatieve ICT-technieken op onder andere smartphones past dit nieuwe concept uitstekend in een veranderende tijd waarin mondige consumenten zelf willen bepalen waar en hoe zij hun eigen zorgproducten kiezen en waarin de huisarts een steeds belangrijkere rol krijgt in de zorgverlening.

Winnaar 2016

Synple

Synple werd opgericht om logistiek dienstverleners met elkaar te matchen en zo lege vrachtkilometers tegen te gaan.

Via Synple kunnen logistiek dienstverleners ritten uitwisselen en hun lading met logistieke samenwerkingspartners bundelen. Eén op de vier vrachtwagens zou leeg over de weg rijden. Synple wil dit ‘leegrijden’ met 50 procent verminderen door vrachtwagens ten volle te benutten. Als digitaal transportplatform gebruikt Synple slimme technologie om vracht en capaciteit te matchen. Het platform kan op elk Transport Management Systeem worden aangesloten.

Winnaar 2015

LIQAL

LIQAL is gespecialiseerd in het ontwerp, engineering, productie en turnkey realisatie van complete tanksystemen en brandstofdispensers voor LNG en waterstof. Daarnaast beschikt het bedrijf over een gepatenteerde ‘micro liquificatie technologie’ om de omstandigheden in LNG-opslagtanks te monitoren en aardgas en biomethaan om te zetten in (BIO) LNG.

Ken jij of ben jij de oprichter van een nieuw bedrijf met ambitie en groeipotentieel?

Doe dan mee aan dé Startup Award van 2020.

Nomineer een Startup