Vakjury maakt finalisten Breda Startup Award 2022 bekend

De jury heeft uit bijna vijftig nominaties van Startups uit heel Nederland een selectie gemaakt van upcoming startup ondernemingen.

Maar liefst 20 startups staan met hun innovatieve product op de expo in Podium Bloos in Breda op 18 oktober a.s. De jury heeft de startups beoordeeld op: impact, ondernemerschap, innovatie en groeikansen.

Startup ondernemers zorgen voor innovatie en zijn vaak bezig met het oplossen van hedendaagse problemen. De Breda Startup community geeft ze graag een podium waar ze kunnen werken aan naamsbekendheid en nieuwe netwerkrelaties aanboren. Daarom organiseren zij het Startup Summit event en de jaarlijkse Breda Startup Award.

In 2022 wordt al voor de 8e maal de Startup Award uitgereikt voor de meest kansrijke startup onderneming. De finale hiervoor vindt plaats in theater Podium Bloos in Breda op 18 oktober a.s. Op deze avond gaan vijf finalisten live hun bedrijf pitchen aan publiek en de vakjury.

Dat de Startup Award ook nationaal in de smaak valt, blijkt wel uit de vele nominaties uit geheel Nederland. Dit jaar was het voor het eerst mogelijk om ook van buiten Breda mee te doen. Er zal zowel een juryprijs als een publieksprijs worden uitgereikt tijdens de Awardshow.

De Jury heeft de volgende startups gekozen tot de vijf finalisten:

  • Brush AI,
  • Cocoon subsidiesoftware,
  • Gastronology,
  • Human Material Loop en
  • Jassie.

Uit de keuze van de Jury blijkt dat startups bezig zijn met het oplossen van actuele problemen en hier zelf een oplossing voor hebben ontwikkeld. Startups zorgen voor innovatie en dragen bij aan de versterking van onze economie. De startup bedrijven houden zich onder andere bezig met onderwerpen als duurzaamheid & veiligheid, impact op de samenleving, voeding, 3D printing en de verantwoorde inzet van technologie als Artificial Intelligence.