TUX mobility wint Breda Startup Award 2020

Dinsdagavond 27 oktober vond de Breda Startup Awardfinale plaats. De vijf finalisten streden voor deze felbegeerde award. In evenementencomplex Breepark pitchten zij voor een deskundige jury over hun ambitie en groeipotentieel. De finale werd live uitgezonden op het nieuwe on line platform van Breda Startup.

De Award is dit jaar gewonnen door TUX mobility. Zij ontvingen uit handen van Wethouder Boaz Adank de award voor hun startup die werkt aan schone mobiliteit in opkomende landen.

TUX mobility ontwikkelt duurzame voertuigen voor opkomende landen waar de behoefte aan schone mobiliteit groot is. In India bijvoorbeeld is een kwart van de luchtvervuiling afkomstig uit de tuk tuk. TUX mobility heeft de oplossing ontworpen: duurzame tuk tuks die ook nog eens betaalbaar zijn met behulp van onder andere zonnecellen op het dak. Met een jong team met diverse disciplines bekijken zij deze wereldproblematiek met een frisse, innovatieve blik. “Het is super om deze prijs in je eigen stad te winnen. Het is een extra bevestiging dat we op de goede weg zitten” aldus Fleur van Oorschot, Co-founder TUX mobility. Met mede-finalisten de Nationale Keukenzetter, Scentronix, Breda Maakt Mij Blij en Secrevo was het wederom een hoogstaande finale.

De jury bestaande uit Wethouder Boaz Adank, Wim de Laat, Jeroen Griffioen, Nicole Campen en Tom Straeter had het niet makkelijk. Uiteindelijk was het toepassen van technologie op een wereldschaal de doorslaggevende factor om TUX mobility met de hoofdprijs naar huis te laten gaan. Volgens de jury hebben zij voor een wereldwijd probleem een innovatieve oplossing bedacht, voortkomend uit de intrinsieke motivatie van hun teamleden.