Breda Startup bij Dragons’ Den

Op donderdag 2 dec presenteerden studenten International Business College van het OLV Lyceum hun plannen voor nieuwe bedrijven aan een aantal Dragons. En Breda Startup was van de partij!
Breda Startup gelooft in jong ondernemerschap, dus we hebben enorm genoten van de 7 ondernemersteams die voor ons verschenen. Sterker nog we zijn onder de indruk!

Dragons’ Den

Elk jaar worden jonge startups opgezet en begeleiden door docenten om te komen tot ondernemingen die ook echt worden opgericht. De Dragons mochten hun vragen stellen om zo ook tips & adviezen aan de startups mee te geven. Vaak onderstond er een mooi gesprek of gewoon een haarscherpe reactie.
Het valt op dat eigenlijk bijna elke jonge startup zich bezighoudt met maatschappelijke impact, duurzaamheid, gelijkwaardigheid en contact tussen mensen. En uiteraard een gezond businessmodel daarbij.

International Business College (IBC)

De IBC leerlingen krijgen de mogelijkheid om hun reguliere opleiding te doen in 80% van de tijd. In de overige 20% volgen de IBC-leerlingen één dag in de week een geheel ander programma, waarin ondernemerschap, creatief denken, onderzoek, communicatie, competentie-ontwikkeling en vervolgstudie centraal staan.

Steun

Breda Startup steunt van harte dit initiatief. Zo waren sommige van de jonge startups ook te gast bij onze Finale van de Startup Award in oktober jl. Tot volgend seizoen zeggen we bij deze.
Wil jij meer weten over dit initiatief van het OLV Lyceum in Breda, stuur dan eens een mail naar ibc@olvbreda.nl
Bedankt Patrick van den Berg en Mark Barthel van het OLV voor jullie mooie werk met alle jonge startups.