Breda Maakt Mij Blij groeit door om nóg meer mensen blij te maken!

Breda Maakt Mij Blij bereikte in oktober 2020 met een wildcard de finale van de Breda Startup Award. Een mooie beloning voor het team, dat sinds de start van de coronacrisis door middel van storytelling producten verkoopt waar producenten anders mee blijven zitten.

Die award ging aan hun neus voorbij, maar er volgden genoeg momenten waarop Thibaud, Frank, Jacco en Carlijn alsnog konden schitteren. Zo zette Klaas Dijkhoff de initiatiefnemers op de Dag van de Ondernemer in het zonnetje, werden Thibaud en Carlijn verrast door de Staatsloterij en ontvingen de vrolijke ondernemers afgelopen weekend hun eerste award: de Circulaire Doorgeef Trofee.

Koerswijziging

De ondernemers achter Breda Maakt Mij Blij laten zien dat afval niet bestaat. Op dit moment zijn het voornamelijk producten waar men vanwege de coronacrisis moeilijk vanaf komt, maar daar komt een kentering in. Bijvoorbeeld met de 10.000 kilo pompoenen van boer Chris. Deze bleken te licht of te zwaar voor de supermarkt, waardoor hij ermee bleef zitten.
Door de inzet van Breda Maakt Mij Blij wist hij ze alsnog te verkopen én sleepte hij een deal binnen met een lokale supermarkt. Daarnaast zijn er volop nieuwe ideeën in ontwikkeling, zoals BeterBoompje. Hiermee zetten de ondernemers zich in voor verduurzaming van de kerstbomenverkoop.

Professionaliseren

Breda Maakt Mij Blij groeit dus flink door. De achterban wordt groter en daarmee ook de ambities. Thibaud van der Steen: “Het begon allemaal op de hoek van de straat met een excelbestand en Tikkies. Dat wordt steeds professioneler. Bijvoorbeeld met het ticketsysteem van CM en we worden geholpen bij het bouwen van een nieuwe website. Dit alles moet ervoor zorgen dat we in de toekomst nóg meer mensen blij kunnen maken en daar doen wij het voor!”

Ken of ben jij een ondernemer die hulp van Breda Maakt Mij Blij kan gebruiken?

Neem dan vooral contact op via bredamaaktmijblij@gmail.com
Thibaud, Frank, Jacco en Carlijn denken graag met jou mee!