Bekendmaking Winnaars Breda Startup Award 2023

Visvervangers Monkeys by the Sea grote winnaar Breda Startup Awards 2023

Persbericht, vrijdag 22 september 2023

Breda, 22 september 2023 – Op een avond die doordrongen was van spanning en innovatie, heeft Monkeys by the Sea de felbegeerde Breda Startup Award 2023 gewonnen. Het prestigieuze evenement vond plaats op 21 september 2023, tijdens het jaarlijkse Startup Summit event in het NAC stadion in Breda. Zes veelbelovende finalisten presenteerden hun visie en groeipotentieel voor een deskundige vakjury en een enthousiast publiek van 400 personen. De deelnemende startups houden zich met name bezig met het impact maken op thema’s als Mobiliteit, Energie, Gezondheid, Voeding en de Circulaire economie.

Revolutie in visvervangers

Monkeys by the Sea heeft indruk gemaakt met hun innovatieve benadering van duurzame voedselproductie. Het bedrijf heeft een reeks visvervangers ontwikkeld die niet alleen heerlijk smaken, maar ook milieuvriendelijk zijn. Deze visvervangers zijn gebaseerd op plantaardige ingrediënten en bieden een ethische en ecologische keuze voor consumenten die zich zorgen maken over overbevissing en de gezondheid van de oceanen.

Met hun innovatieve producten dragen ze bij aan de vermindering van de ecologische voetafdruk en promoten ze een duurzame manier van consumeren.

Deskundige vakjury kiest de beste

De vakjury, bestaande uit Pieter Gillis (Inkubis), Marco Sprenkels (Netmore) en Cees Meeuwis (Dreamweaver), had de uitdagende taak om de winnaar te selecteren. Monkeys by the Sea scoorde hoog op diverse criteria en de scherpe presentatie van oprichter Thijs Wullems maakte indruk. Bijzonder is dat Monkeys by the Sea met zowel de prijs van de
vakjury als de publieksprijs naar huis ging.

De overige finalisten Batterij Thuis, Chainable, IM efficiency, Sanitest en Scoozy leverden eveneens indrukwekkende pitches, waardoor de 9e editie van de Awardfinale een adembenemend schouwspel werd.

Drijvende kracht achter innovatie

Deze prestigieuze onderscheiding erkent en beloont de ondernemersgeest en innovatie die startups drijft in Nederland. De vakjury heeft bijna vijftig nominaties beoordeeld op basis van criteria als maatschappelijke impact, ondernemerschap, innovatie en groeikansen.

Monkeys by the Sea, met hun toewijding aan duurzaamheid en voedselinnovatie, belichaamt de geest van de Breda Startup Awards en is een lichtend voorbeeld voor aspirant-ondernemers overal.

Special guest – Prins Constantijn van Oranje-Nassau

De avond werd bijgewoond door een bijzondere gast, die als speciaal gezant van Techleap.nl naar Breda afreisde. Juist ook hij prees het ondernemerschap onder de deelnemers en moedigde het publiek aan tot het nog meer inzetten op innovatie en het gebruik van technologie om maatschappelijk impact te maken.