Awardfinalist 2021 haalt investering half miljoen binnen.

Het Brabantse bedrijf HalloLex heeft deze week een investering van 500.000 euro verworven. Met het geld, gegeven door angel investors, wil de jonge onderneming van oprichter Bas van der Werf verdere groei van de organisatie realiseren.Inzetten op Software-as-a-Service en vergroting bereik

HalloLex, opgericht in 2019, helpt ondernemers op eenvoudige wijze aan juridische documenten zoals contracten, AVG-overeenkomsten en algemene voorwaarden. Begin april 2022 werd de onderneming toegevoegd aan de Legal Tech Map 2022. Deze kaart bevat de meest relevante legal tech-bedrijven van Nederland. HalloLex-oprichter Bas van der Werf: “Zeker in combinatie met de forse investering is dat de bevestiging dat de markt vraagt om vernieuwde dienstverlening en dat we op de goede weg zijn. Met de investering die we deze maand ontvingen, willen we onze dienstverlening beter en toegankelijker maken. Ook gaan we ons nóg nadrukkelijker richten op automatisering, met name Software-as-a-Service.”

Juridische totaaloplossing

Het jonge bedrijf, dat voornamelijk werkt voor zzp’ers en mkb’ers, heeft nu veertien mensen aan boord. Dat zijn voornamelijk medewerkers met een juridische achtergrond. Na de financiële toezegging worden daar twee in-house-developers aan toegevoegd. Zij houden zich bezig met de doorontwikkeling van eigen software en de stroomlijning van digitale dashboards en workflows. Dit ten behoeve van white label-omgevingen voor organisaties die veel met juridische documenten werken. Zo koppelt HalloLex juristen aan ICT’ers, met een toepasbaar product en eindelijke procesoptimalisatie als doel.

“Hoewel we sterk inzetten op digitalisering en automatisering, maken we met onze menselijke aanpak het verschil. Het unieke is dat HalloLex het bestelde document altijd juridisch toetst voordat het in het digitale dossier van de klant wordt opgeslagen. Contracten met bepalingen die in strijd zijn met de wet zijn voor onze klanten dus verleden tijd. Onze dienst is een uitgebalanceerde mix tussen data en menselijke denkkracht”, vertelt Van der Werf.

Innovatie

Volgens de 25-jarige ondernemer is de juridische branche hard toe aan vernieuwing: “De sector innoveert naar onze mening te weinig. HalloLex wil juridische dienstverlening optimaliseren, door op een slimme manier rechtsgeldige documenten te genereren. Niet in jargon die de gemiddelde ondernemer of werknemer slechts met moeite begrijpt, maar in klare taal. Duidelijk, laagdrempelig en verfrissend: dat is hoe we zijn.”