A Perfect Jane wint De Startup Award 2021

Dinsdagavond 19 oktober jl. vond de spannende finale van de Startup Award plaats. In totaal streden vijf finalisten voor deze felbegeerde award. Live in Theater Podium Bloos in Breda pitchten zij voor een deskundige vakjury over hun ambitie en groeipotentieel. De Awardwinnaar van 2021 is A Perfect Jane geworden.
Zij ontvingen uit handen van Juryvoorzitter Nicole Campen de Award voor hun pitch over het bieden van een duurzaam en vegan alternatief voor damesschoenen. Dit gebeurde onder toeziend oog van het 200-koppige publiek dat de finale bijwoonde.

Damesschoenen van vegan leer

Het nieuwe modemerk maakt haar producten op een duurzame wijze en wil een trendy en dierenleed vrije oplossing bieden voor haar klanten. Amper een jaar na de start gaan de laarzen en schoenen al de hele wereld over. A Perfect Jane wil de komende jaren sterk groeien en uitbreiden in haar productassortiment. Dit eerste Vegan & Sustainable modelabel van Nederlandse bodem werkt met een team van ondernemers samen om deze groeiambities vanuit Noord-Brabant te realiseren.

Over de jury

De vakjury bestaande uit Gilbert Gooijers (CM.com), Nicole Campen (Inkubis), Tom Straeter (Kadans Science Partner), Nick van Tellingen (DataLeaf Smart Software), Charlotte van Slobbe (De Investeerdersclub) en Fleur van Oorschot (TUX Mobility, Awardwinnaar 2020) had het niet makkelijk om de uiteindelijke winnaar te kiezen.
Uiteindelijk scoorde A Perfect Jane het hoogste op het criterium Ondernemerschap en was de pitch van oprichter Suzanne Harper messcherp. Met mede-finalisten Squad Mobility, You Lucky Bird, Jouw Meedenker en HalloLex was ook deze 7e editie een zinderende Awarfinale.
De vakjury heeft dit jaar bijna vijftig nominaties van Startups uit heel Nederland beoordeeld op criteria als maatschappelijke impact, ondernemerschap, innovatie en groeikansen.

Over Breda Startup

Breda Startup is een hechte community van ondernemers en bedrijven die innovatie en groei belangrijk vinden. Samen werken we aan een sterke en veerkrachtige economie door kennis, daadkracht en netwerk te delen met elkaar. Jaarlijks reiken we de De Startup Award uit voor de meest kansrijke startup onderneming van het jaar.

Startups, de makers van de toekomst …

Dat de Startup Award ook nationaal in de smaak valt, blijkt wel uit de vele nominaties uit geheel Nederland. Dit jaar was het namelijk voor het éérst mogelijk om ook van buiten Breda mee te doen.

Uit onderzoek blijkt dat startups met name bezig zijn met het oplossen van actuele problemen en hier zelf een oplossing voor hebben ontwikkeld. Startups zorgen voor innovatie en dragen bij aan de versterking van onze economie. De startup bedrijven houden zich met name bezig met onderwerpen als Slimme mobiliteit, energietransitie, duurzaamheid, gezondheid en digitalisering.